Management

Security
nldigital

Ondernemers krijgen security-instrument via NLdigital

Bewustwording bij mbk'ers moet omhoog. 

14 januari 2021

Bewustwording bij mbk'ers moet omhoog. 

Branchevereniging NLdigital heeft meegewerkt aan een instrument waarmee ondernemers minder kwetsbaar worden voor cyberaanvallen. Het mkb is volgens de organisatie niet altijd voldoende bewust van risico's.

De tool draagt de naam 'Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid'. Het instrument laat ondernemers elf vragen beantwoorden, aan de hand daarvan kunnen zij zien welk risico zij lopen en hoe zij security kunnen verbeteren.  

NLdigital werkte bij de ontwikkeling van de tool samen met VNO-NCW, MKB Nederland, CIO Platform Nederland, Verbond van Verzekeraars, Nationale Politie, Cyberveilig Nederland, de Online Trust Coalitie, het CCV. De ministeries van EZK en JenV zorgden voor een subsidie. 

DDoS een probleem

Voor ondernemers zijn DDoS-aanvallen vaak groot probleem. AG Connect zette een aantal maatregelen op een rij waarmee ondernemers zichzelf kunnen beschermen. 

"Het is verstandig om, al dan niet met een IT-partner, te kijken naar wat er allemaal aan het internet hangt. Alles wat verbonden is met het internet, is namelijk kwetsbaar. Dus het is goed om te kijken wat er echt internet nodig heeft en wat niet, om zo je aanvalsoppervlak te verkleinen", vertelden experts.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.