Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbekend aantal mensen loopt vaccinafspraak mis door storing site

Door een storing in de website voor het maken van vaccinatieafspraken kan een onbekend aantal mensen geen afspraak maken. Dit bevestigt een woordvoerder van GGD GHOR Nederland na berichtgeving van de NOS. Volgens de NOS is er sprake van een ontwikkelfout.
Vaccinatie
© Shutterstock
Shutterstock

Hoewel gedupeerden van de storing wel aan de beurt zijn voor een coronavaccin, krijgen zij op de website te zien dat ze geen afspraak kunnen maken. De link onder deze melding moet informatie geven over waarom het maken van een afspraak niet mogelijk is, maar als websitegebruikers op de link klikken worden zij naar de verkeerde pagina geleid.

Hoewel het specifieke aantal gedupeerden onbekend is, benadrukt GGD GHOR Nederland dat het "niet gaat om honderden of duizenden mensen". De GGD laat aan de NOS weten dat het probleem prioriteit heeft.

Basaal probleem

Volgens een ontwikkelaar waarmee de NOS sprak, gaat het om een vrij basaal probleem en zijn er tientallen manieren om het op te lossen. Het probleem doet zich voor als een gebruiker niet heeft uitgelogd op de testsite of vaccinatiesite waardoor een soort digitale handtekening met datum achterblijft en die belemmert de gebruiker om later opnieuw in te loggen. Volgens de ontwikkelaar zou het probleem kunnen worden opgelost door de digtale handtekening te verwijderen of te negeren.

De GGD-GHOR geeft gedupeerden het advies om cookies te verwijderen of bijvoorbeeld de site in een incognitovenster te openen. De GGD GHOR weet niet wanneer de site weer goed werkt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in