Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden spraakfunctie weer weg uit Chromium

De extensie zet de microfoon van de computer waarop de browser draait, permanent aan om het activeringscommando 'OK Google' op te vangen. Gebruikers zagen de activering van de microfoon gebeuren en verdachten het bedrijf van afluisteren.
Chrome

Google had verzuimd de komst van deze 'Google Hotword'-extensie goed aan te kondigen en gaf ook geen mogelijkheid de installatie van de extensie te weren. De extensie staat weliswaar standaard uit, maar wordt automatisch geactiveerd wanneer Google als standaard zoekmachine wordt gebuikt.

Google verklaart dat er geen geluiden naar de server worden gestuurd, tenzij er voor een zoekopdracht 'OK Google' wordt uitgesproken. Alle overige registratie en verwerking vindt lokaal op de computer plaats. Het probleem is dat de broncode van de extensie ontbreekt en er dus geen zicht is of deze bewering wel klopt.

Niet geschikt voor open source

Google heeft nu de extensie teruggetrokken en geeft toe dat deze niet past in een open source browser. De nieuwe build Chromium 45 zal de extensie niet meer standaard downloaden.

De extensie zit overigens ook in de Chrome-bowser die bij veel meer mensen in gebruik is. Google zegt dat de microfoon niet daadwerkelijk iets registreert voordat het commando 'OK Google' wordt gegeven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in