Loopbaan

Carriere
Omscholingsinitiatief breidt uit naar Zuid-Nederland

Omscholingsinitiatief breidt uit naar Zuid-Nederland

Fontys ICT sluit zich aan bij Make IT Work.

31 oktober 2019

Fontys ICT sluit zich aan bij Make IT Work.

Fontys Hogeschool ICT wordt naast de Hogeschool van Amsterdam de derde opleidingspartner van het omscholingsinitiatief Make IT Work. Dit initiatief wil het tekort van ICT’ers aanpakken door kandidaten in een jaar tijd om te scholen naar het IT-vakgebied. Het initiatief breidt nu uit naar Zuid-Nederland.

Met Make IT Work worden kandidaten omgeschoold naar een IT-functie op hbo-niveau en worden zij vooraf aan een werkgever gekoppeld, zodat zij direct in een baan van start gaan. Het initiatief startte in 2015 in Amsterdam vanuit de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels worden ook kandidaten omgeschoold in Utrecht, Hilversum en Groningen. Voor die laatste regio werd al samengewerkt met opleidingspartner IT Academy Noord-Nederland. Zuid-Nederland is de volgende regio waar het omscholingstraject van start gaat, met Fontys Hogeschool ICT als opleidingspartner.

In april 2020 start Make IT Work in Eindhoven met het programma Software Engineering. Make IT Work heeft drie andere programma’s, business & data analytics, security specialist en Software Engineering Media. Er wordt nog gekeken of deze programma’s in de toekomst ook in Zuid-Nederland worden aangeboden.

Match 

Volgens de initiatiefnemers zijn er in Brainport en de Midpoint-regio veel ICT-vacatures, terwijl er daarnaast werkzoekenden zijn onder hoger opgeleiden in ander vakgebieden. Make IT Work probeert de match te maken tussen die werkzoekenden en de vacatures, en dat wordt ondersteunt door het UWV. “Als UWV dragen wij dit initiatief een warm hart toe. In deze huidige arbeidsmarkt is opleiden een belangrijke component voor zij-instromers binnen de ICT”, aldus Robbert Lexis, Senior Adviseur Werkgeversdiensten van UWV.

Kandidaten worden eerst geselecteerd op aanleg en motivatie en daarna volgen zij de eerste vijf maanden een intensief fulltime programma bij Fontys Hogeschool ICT. Het half jaar daarna worden zij verder opgeleid bij hun toekomstige werkgever en ontvangen zij een marktconform salaris bij dat bedrijf. Vooraf wordt een match tussen cursist en werkgever gemaakt op de werkgeversmarkt.

De afgelopen jaren zijn bijna 400 professionals opgeleid en hebben meer dan 100 bedrijven zich bij het initiatief aangesloten. Van de omgeschoolde deelnemers is nog 97 procent werkzaam binnen de ICT.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.