Overslaan en naar de inhoud gaan

Make IT Work breidt uit naar Noord-Nederland

Het succesvolle omscholingstraject Make IT Work – een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam om het tekort aan ICT’ers aan te pakken en de mismatch op de arbeidsmarkt te verkleinen – start in het voorjaar van 2019 ook in Noord-Nederland.
Zelfrijdend busje op testlocatie 5G Groningen
© 5G Groningen
5G Groningen

De ICT-werkgelegenheid groeit ook in Noord-Nederland. Tegelijkertijd verwachten organisaties en ondernemers in het Noorden dat de tekorten in de IT nog verder gaan toenemen. Met Make IT Work worden kandidaten omgeschoold naar een IT-functie op hbo-niveau en worden zij vooraf aan een werkgever gekoppeld, zodat zij direct in een baan van start gaan. Drie jaar geleden startte het traject in Amsterdam, waarna onder meer Utrecht en Hilversum volgden. Daarnaast is Make IT Work door de EU geselecteerd als modelproject voor het aanleren van digitale vaardigheden.

Eerst Software Engineering

Vanaf volgend voorjaar draait het project dus ook in het noorden van ons land. Het omscholingstraject wordt verzorgd door de IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Er wordt hierbij samengewerkt met de Hogeschool van Amsterdam en NHL Stenden Hogeschool. Er wordt gestart met de opleidingsrichting Software Engineering. De verwachting is dat het project de komende jaren ook in Leeuwarden en Emmen wordt ingepland met verschillende opleidingsrichtingen. Zo zijn er op andere plaatsen in het land binnen dit initiatief ook al omscholingstrajecten tot cyber security specialist of business analytics specialist.

Make IT Work richt zich op hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond. Het maatwerk traject voor zij-instromers selecteert werkzoekenden met een hbo-of wo-diploma met behulp van een online assessment. Organisaties uit Noord-Nederland kunnen worden gematcht aan kandidaten tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben bereikt, kan de kandidaat als cursist meedoen in het omscholingstraject. Het eerste half jaar zitten zij intensief in de schoolbanken, het tweede half jaar worden zij verder opgeleid bij hun toekomstige werkgever en starten zij daar als IT’er.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in