Beheer

Security
Windows 7

Office 365 op Windows 7 krijgt nog drie jaar patches

Office 365-patches gratis voor alle Windows 7-gebruikers.

© Microsoft
11 december 2019

Office 365-patches gratis voor alle Windows 7-gebruikers.

Microsoft stopt op 14 januari 2020 met de ondersteuning van Windows 7 en Microsoft Security Essentials. Maar Office 365 ProPlus op Windows 7 krijgt nog wel langer beveiligingsupdates. Die blijven tot 2023 komen, aldus het bedrijf.

Microsoft geeft Office 365 ProPlus nadat de ondersteuning voor Windows 7 is stopgezet nog één keer een grote update met nieuwe functies, schrijft Computerworld. Daarna krijgt de dienst geen updates met nieuwe functies meer, maar nog wel beveiligingsupdates. 

Dat Office 365 ProPlus nog langer security patches blijft krijgen, heeft te maken met de aangekondigde Extended Security Updates (ESU) voor Windows 7. ESU is bedoeld voor commerciële gebruikers van het besturingssysteem die niet voor 14 januari 2020 kunnen overstappen naar een nieuwere versie van Windows.

Dankzij ESU krijgen die gebruikers tegen betaling nog langer beveiligingsupdates voor kwetsbaarheden die als kritiek of belangrijk bestempeld zijn. Maar dat betekent ook dat Office 365 langer patches moet krijgen. Microsoft maakt tot en met januari 2023 patches beschikbaar. Dat is ook de maand waarin de ESU-ondersteuning van Windows 7 stopt.

Gratis voor alle gebruikers

Niet alleen bedrijven die voor langere Windows 7-ondersteuning betalen krijgen de beveiligingsupdates van Office 365 ProPlus tot en met 2023. Ook gebruikers van de Home-editie van Windows 7 blijven die updates tot en met januari 2023 krijgen.

Dat betekent dat de beveiligingsupdates voor iedereen gratis beschikbaar blijven, ook na 14 januari 2020. Gebruikers zonder ESU krijgen echter geen beveiligingsupdates voor Windows 7.

Daarnaast verschijnt dus nog één update met nieuwe functies uit voor de dienst op Windows 7, namelijk versie 2002. Wordt een machine later gemigreerd naar een nieuwere versie van Windows, zoals Windows 10, dan wordt ProPlus automatisch geüpdatet naar de meest recente versie die beschikbaar is. 

Ook Office 365 Business krijgt updates

Niet alleen Office 365 ProPlus, maar ook Office 365 Business krijgt de verlengde ondersteuning. Ook deze applicatiebundel, die bij sommige abonnementen wordt geleverd, krijgt dus nog tot en met januari 2023 beveiligingsupdates.

Enterprises kunnen de diensten blijven beheren met de tools die ze nu ook gebruiken, zoals Windows Server Update Services of System Center Configuration Manager. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.