NXP ziet omzet iets aantrekken

4 juni 2009
Chipfabrikant NXP is wat positiever geworden over de omzet in het huidige tweede kwartaal. Het concern uit Eindhoven verwacht dat de omzetgroei aan de bovenkant van de eerder afgegeven voorspelling van 10 tot 25 procent zal uitkomen.
De voormalige chipdochter van Philips liet eind april al weten dat de omzet weer wat zou gaan aantrekken, vooral doordat afnemers voorraden weer aanvullen. Desondanks blijven de vooruitzichten onzeker. "Het is nog altijd erg onduidelijk hoe de marktomstandigheden zich de rest van het jaar zullen ontwikkelen. De macro-economische omstandigheden blijven zwak'', aldus NXP.

In het eerste kwartaal zag NXP de omzet meer dan halveren door de malaise in de chipindustrie. Om kosten te besparen heeft NXP vorig najaar een reorganisatie in gang gezet, waarbij duizenden banen verloren gaan. Philips heeft nog een belang van bijna 20 procent in NXP, dat verder in handen is van investeerders. De chipfabrikant is een belangrijke werkgever in Nijmegen, waar chips worden ontwikkeld en geproduceerd.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.