Management

Cloud
Dropbox icon

Novell koppelt Dropbox-functie aan bestaande opslag

Novell legt de laatste hand aan Filr, een toepassing voor bestandsuitwisseling die onder beveiligingscontrole blijft van IT-beheer.

© Dropbox
22 april 2013

Novell legt de laatste hand aan Filr, een toepassing voor bestandsuitwisseling die onder beveiligingscontrole blijft van IT-beheer.

Filr voegt Dropbox-achtige functionaliteit toe aan bestaande opslagsystemen binnen een bedrijf en volgt de rechteninstellingen die zijn vastgelegd in Active Directory. Novell biedt werknemers zo toegang tot opslagsystemen vanaf een reeks apparatuur. IT-beheer bepaalt of bestanden alleen zijn in te zien of ook te downloaden.

Filr gedraagt zich goed in een VMware-omgeving. In de toekomst komen daar nog andere hypervisors bij. Aan de clientzijde kunnen werknemers gebruik maken van Windows-varianten vanaf XP tot Windows 8, Mac OS X, Android, iOS en BlackBerry 10.

Novell rond op dit moment de tests af die het bedrijf heeft gedaan met 500 geselecteerde klanten. De toepassing komt op 30 april ter beschikking voor geïnteresseerde klanten. Een licentie heeft een startprijs van 18 dollar per apparaat, met een minimum van 50 licenties. De prijzen variëren echter per contract dat een organisatie al heeft voor andere Novell-software en -diensten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.