NOREA en NIAZ ontwikkelen normenkader informatiebeveiliging

8 december 2010
NOREA zal samen met het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg een normenkader ontwikkelen voor veilige informatievoorzieningen in de zorg. Doel is onder meer tot één grote audit te komen waarin die voor informatievoorziening is geïntegreerd met die van de NIAZ zelf.

NOREA, de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors, en NIAZ zullen voorjaar 2011 met een normenkader komen, dat voorlopig getooid is met de werknaam ZekereZorg3. Het normenkader moet vooral goed aansluiten op de primaire processen in zorginstellingen met de nadruk op de kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg. Daarnaast richt ZekereZorg3 zich op de functionaliteit van de techniek en juridische waarborgen.

De informatievoorziening binnen organisaties wordt nu getoetst aan de hand van de NEN 7510-norm. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt hieraan bovendien bepaalde eisen.

Zorginstellingen moeten nu diverse aparte, kleinere audits laten doen. Door de audit van de informatievoorziening te integreren met de NIAZ-audit is een efficienter en beter oordeel mogelijk, zo hopen NIAZ en NOREA.

Het normenkader zal te zijner tijd in het publieke domein gratis ter beschikking worden gesteld.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.