Innovatie & Strategie

Klantinteractie
nokia

Nokia merknaam keert weer terug

Nokia werkt aan de terugkeer van de eigen merknaam, op allerlei apparatuur.

18 november 2014

Nokia werkt aan de terugkeer van de eigen merknaam, op allerlei apparatuur.

Het Finse Nokia mag de eigen merknaam tot eind 2016 niet gebruiken op smartphones en nog 10 jaar niet op de eenvoudiger 'feature' phones, vanwege de afspraken met Microsoft bij de overname van de mobiele telefoondivisie.

Dat weerhoudt Nokia echter niet van het gebruik van de naam op andere apparatuur. Het bedrijf is daarom van plan de merknaam in licentie te geven aan andere producenten. Daarbij houdt Nokia de touwtjes strak in handen. Apparatuur met de Nokia merknaam moet er uitzien en voelen alsof Nokia het zelf heeft gebouwd, zegt Ramzi Haidamus, president of Nokia technologies. Het bedrijf zet daarvoor zijn rapid prototyping labs in die voor derden concepten ontwerpt en demonstreert. Deze bedrijven kunnen ze vervolgens maken en vermarkten. Mogelijk gaat Nokia de producten ook zelf maken.

Haidamus zei tijdens een investors relation evenement er niet van uit te gaan begin 2017 weer zelf smartphones op de markt te brengen. Een andere producent kan echter wel smartphones met de Nokia-merknaam uitbrengen nadat daarvoor een licentieovereenkomst is afgesloten.

 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.