Development

Apps

Nokia komt met gratis kaarten-app

3 september 2014
Nokia wil zijn digitale kaarten nog dit jaar direct gratis aanbieden aan consumenten. De kaarten-apps zullen bovendien zonder internetverbinding volledig kunnen werken.

Nokia komt nog voor het eind van dit jaar met gratis map-apps voor mobiele apparaten die draaien onder Android en iOS. Dat heeft Nokia gemeld aan The Wall Street Journal. 

Nokia wil hiermee sterker staan in de concurrentie met Google en Apple. Het bedrijf richtte zich met zijn kaarten tot nu toe voornamelijk op de zakelijke markt. Daarbij ging het voornamelijk om klanten als autofabrikanten en organisaties waarvoor logistiek van groot belang is zoals Amazon en FedEx. Zij hebben licenties op het digitale mapping-platform.

Zonder internet

De apps moeten nog wel opgenomen worden in de app stores van Apple en Google, maar Nokia verwacht niet dat dit problemen oplevert. De kaarten van Nokia bevatten naar eigen zeggen veel nieuwe functionaliteit waarmee ze zich kunnen onderscheiden van de vergelijkbare producten van Apple en Google. Zo kunnen kaarten worden gedownload die offline volledig  gebruikt kunnen worden. Ook werkt de zoekfunctie zonder internetverbinding. De navigatie maakt hiervoor gebruik van satellieten. Google Maps werkt ook offline maar in veel beperktere mate.

Nokia verwacht geen winst te behalen uit de kaarten, aangezien die gratis zijn. Het profijt voor het Finse bedrijf moet komen van de verfijning van de locatie-engine. Door de kaarten gratis aan te bieden krijgt het bedrijf meer gebruikers die met hun smartphones en tablets als ‘probes’ kunnen functioneren.
Nokia sloot vorige maand een contract met Samsung voor de levering van kaarten-apps voor het OS Tizen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.