Loopbaan

Zakelijke software
thuiswerken

Nog kansen voor praktische ondersteuning voor ICT-thuiswerkers

Thuiswerkers in techsector wel tevreden over management. 

3 september 2021

Thuiswerkers in techsector wel tevreden over management. 

Hoewel Nederlandse thuiswerkers in de sector Tech, Media en Telecommunicatie (TMT) hun management prijzen, is er voor bedrijven toch nog meer winst te behalen als het gaat om thuiswerken. Zo wordt er relatief weinig training gegeven over effectief thuiswerken en hebben Nederlandse tech-thuiswerkers minder vaak alle benodigde tools beschikbaar dan hun Europese collega's. Dat blijkt uit onderzoek van Workday en Yonder. 

68% van de 202 Nederlandse respondenten uit de TMT-sector geeft aan dat zij thuis over alle nodige tools beschikbaar om hun werk te doen. Hoewel dat een groot aantal is, is het ook nog steeds flink minder dan het Europese gemiddelde én minder dan bij andere Nederlandse sectoren. Dat staat in het onderzoek van Workday en Yonder onder ruim 17.000 werknemers uit negen verschillende Europese landen en verschillende sectoren. In Nederland werden 2.006 werknemers uit verschillende sectoren ondervraagd. 

Volgens het onderzoek beschikt gemiddeld 77% van alle tech-thuiswerkers in Europa over de nodige tools om hun werk te doen. En ook in andere sectoren in Nederland ligt dat aandeel dus hoger: in de financiële sector zeggen 8 op de 10 thuiswerkers thuis over de benodigde tools te beschikken.

Tegelijkertijd geeft 22% van de Nederlandse thuiswerkers in de TMT-sector aan een training te hebben ontvangen over effectief thuiswerken. Ook daarin ligt het Europese gemiddelde in de sector hoger, namelijk op 41%.

Empathisch management

Toch zijn de Nederlandse tech-thuiswerkers over veel andere punten positief. Zo zegt 55% zich thuis productiever te voelen dan op kantoor. Daarnaast zijn ze veelal blij met de prestaties van hun management in het afgelopen jaar. Zo vond 61% de manager meer empathisch dan in 2020. 67% denkt bovendien dat het welzijn van de medewerkers een prioriteit is voor de manager. In een sector als food en retail liggen die aandelen veel lager, namelijk op respectievelijk 53% en 55%. 

Verder vond 60% van de TMT-werknemers dat er goed richting is gegeven aan de organisatie. 61% vindt daarnaast dat er goed is omgesprongen met veranderingen, in tegenstelling tot andere sectoren waar amper de helft die mening deelde. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.