Management

Branche
Tweede Kamer

NLdigital: ‘Vizier Tweede Kamer moet meer op Europa’

'Nederland kan niet achterblijven'

© CC BY-SA 2.0,  risastla
28 mei 2020

'Nederland kan niet achterblijven'

NLdigital, de branchevereniging voor de digitale sector, is blij met de aanbevelingen die de tijdelijke onderzoekscommissie van Kamerleden in het rapport 'Update Vereist' heeft gedaan. “Het advies van de commissie legt de vinger op de zere plek.”

In het rapport zijn aanbevelingen gedaan voor manieren waarop de Tweede Kamer zijn kennispositie kan versterken op het gebied van digitalisering en zijn controlerende en wetgevende taak kan verbeteren.

“NLdigital ondersteunt de aanbevelingen van harte. Al jaren spreekt NLdigital zich namens de digitale sector uitgesproken tegen versnippering van het digitaliseringsbeleid door de afgelopen Kabinetten en de hiaten die er zijn in het toezicht daarom in de Tweede Kamer”, zo schrijft de branchevereniging in een analyse.

Broodnodig

De vereniging vindt dat de commissie de vinger op de zere plek legt. “Door het instellen van een vaste Kamercommissie van Digitale Zaken en het zorgen voor meer ondersteuning voor Kamerleden komt er meer tijd en expertise op dossier digitalisering. Broodnodig nu steeds meer beleid een digitale component heeft.”

Voor NLdigital is het belangrijk dat de blik van digitaal beleid niet alleen nationaal is, maar meer op Europa wordt gericht. “Zeker gezien de erkende voortvarendheid waarmee Europa digitalisering op de agenda heeft staan. Nederland kan niet achterblijven.”

Kennis vanuit sector

Het voorstel om meer zicht te houden of huidige wet- en regelgeving aan de digitale ontwikkelingen voldoet krijgt bij NLdigital de handen op elkaar. “Technologische ontwikkelingen gaan immers razendsnel voor beleidsmakers en Kamerleden is het logischerwijs lastig om dit bij te benen. NLdigital ziet voor zichzelf een rol op dit terrein door kennis vanuit de sector te blijven delen.”

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.