Beheer

Personal Tech
NL Alert

NL-Alert voor 4G opnieuw getest

7 december 2015
In heel Nederland is om 12.00 uur een bericht verstuurd om te controleren of gebruikers van het 4G-netwerk waarschuwingen van NL-Alert ontvangen. De komende dagen doet het ministerie van Veiligheid en Justitie een steekproef onder 2000 Nederlanders om na te gaan of het alarmeringssysteem goed heeft gewerkt.

Bij de vorige proef op 1 juni klaagden veel mensen dat de testwaarschuwing niet of laat binnenkwam. Bij die test ontving 35 procent van de Nederlanders ouder dan twaalf jaar een bericht. Om het percentage ontvangers te laten stijgen, wordt tweemaal per jaar een publiekscampagne gevoerd die mensen attent moet maken op de waarschuwingsdienst.

iPhone vaak niet goed ingesteld

Steeds meer mensen ontvangen een NL-Alert automatisch. Bij sommige oudere toestellen moet het instellen handmatig gebeuren. Daarnaast komen niet alle smartphones standaard op de markt met de juiste ontvangstinstellingen. Dat is bijvoorbeeld aan de hand met iPhones. Het ministerie van Veiligheid en Justitie is in gesprek met Apple om de instelling NL-Alert standaard te maken.

Bij calamiteiten, zoals een dreigende overstroming of een brand waarbij giftige stoffen vrijkomen, wordt een NL-Alert verstuurd naar mensen in de directe omgeving. De overheid zendt twee keer per jaar een controlebericht uit. De instellingen van het waarschuwingsbericht kunnen zo getest worden.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.