Innovatie & Strategie

Personal Tech
NV350 Office Pod

Nissan spiegelt rijdende werkplek (weer) voor

Elektrische minivan met ingebouwde werkplek opnieuw gepresenteerd, met nieuw conceptdesign.

© Nissan
25 januari 2021

Elektrische minivan met ingebouwde werkplek opnieuw gepresenteerd, met nieuw conceptdesign.

Autofabrikant Nissan heeft zijn idee van een mobiel kantoor uit 2016 in een nieuw jasje gestoken. De 'concept car' heeft een ingebouwde, uitschuifbare werkplek en is gepresenteerd op de online gehouden 2021 Tokyo Auto Salon. De NV350 Office Pod is een doorontwikkeling van de e-NV200 WORKSPACe die in 2016 is geshowd.

De virtuele modeshow van de Japanse auto-industrie is alweer afgesloten, maar het eerder deze maand onthulde conceptbusje van Nissan wekt nu nog bewondering op social media. De autofabrikant heeft een modern uiterlijk gegeven aan een bestaande wagen: de NV350 Caravan. Tegelijk met de buitenkant is ook de binnenkant herzien: het is ingericht op werken, in plaats van op kamperen.

Binnen en buiten

De nieuwe Office Pod-uitvoering bevat een ingebouwde werkplek, die intern valt te gebruiken of deels in de buitenlucht. De interne unit van bureau met zitplek kan uitgeschoven worden en bevindt zich dan onder de opengeklapte achterklep. Vooralsnog is deze éénpersoonswerkplek slechts een concept, waarvan niet bekend is of en wanneer het echt uitkomt.

Vier jaar terug heeft Nissan al een elektrische auto als werkplek geshowd: toen met de NV200-bestelwagen als basis voor de mobiele werkplek, die is ontwikkeld in samenwerking met de Britse designstudio Hardie. Het innerlijk van die eerdere uitvoering was meer een hedendaags Westers kantoor, en had twee zitplaatsen in het werkgedeelte.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.