Development

Infrastructuur
https://www.agconnect.nl/artikel/onderzoek-naar-veiligheid-slimme-apparaten

Nieuwste Raspberry Pi heeft PC-specificaties

Raspberry Pi heeft een nieuwe versie geïntroduceerd van de gelijknamige computer.

Raspberry Pi 4 © Raspberry PI
24 juni 2019

Raspberry Pi heeft een nieuwe versie geïntroduceerd van de gelijknamige computer.

De nieuwste versie van de Rapsberry Pi - de Raspberry Pi 4 Model B - is de snelste en meest uitgebreide versie van wat ooit begon als een hobbyboardje.

Het stadium van hobbyboardje is de Raspberry Pi inmiddels wel ontgroeid. Met een Broadcom BCM2711 SoC die vier 1,5 GHz Cortex A72 cores bevat, 4 GB aan DR4-werkgeheugen en de nieuwste USB-poorten en micro-HDMI-poorten, kan het minisysteem zich meten met de prestaties van pc's.

RAM-geheugen uitgebreid

Naast de 4GB-versie is er ook een 2 GB of een 1 GB-versie voor wie minder hoge eisen stelt aan de applicaties die op de Raspberry Pi moeten draaien. Ten opzichte van versie 3 is de upgrade van het RAM-geheugen fors. Die kon niet meer aan dan 1 GB en dat is te weinig wanneer je naast het besturingssysteem nog pc-achtige applicaties wilt draaien.

De versie 4 heeft twee micro HDMI-poorten die elk een 4K monitor kunnen aansturen op 60 frames per seconde. Het board is voorzien van verschillende multimedia-decoders. Het boardje ondersteunt nu  Blueooth 5.0. Voor een bedrade verbinding kan de nieuwe Raspberry Pi nu ook overweg met gigabit Ethernet.

Net als eerdere modellen kost het instapmodel met 1 GB RAM 35 euro. Voor de 2 GB- en 4GB-versie moet respectievelijk 45 en 55 euro worden neergelegd.

 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
Vincent de Groot 25 juni 2019 12:28

Wanneer er twee monitoren zijn aangesloten dalen de frames per second naar 30.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.