Beheer

IT beheer
Yubico KeyC NFC

Nieuwe Yubico-beveiligingssleutel drukt de prijs

Nieuwe beveiligingssleutel is nu te koop voor 35 euro.

28 oktober 2021

Nieuwe beveiligingssleutel is nu te koop voor 35 euro.

Yubico brengt een nieuwe fysieke beveiligingssleutel uit waarmee gebruikers hun online accounts extra kunnen beschermen. De Security Key C NFC is een beveiligingssleutel met een usb-c-connector en nfc-chip en kost 35 euro.

Yubico is één van de bekendste aanbieders van fysieke beveiligingssleutels en lanceert de Security Key C NFC als nieuwste model. De nfc-chip en usb-c-connector maken de sleutel handig voor smartphones, al werkt de sleutel ook met moderne tablets en computers.

Een belangrijk verschil met de duurdere Yubikey 5-sleutels is dat de Key C NFC niet geschikt is voor otp en smartcards. Deze sleutel kun je dus niet gebruiken in combinatie met Yubico's eigen Authenticator-app om efficiënter in te loggen bij online accounts. De beveiligingssleutel is wel compatibel met de bekende standaarden U2F en FIDO2/WebAuthn, noodzakelijk om te kunnen inloggen via bekende online diensten.

Lagere prijs 

Het gebrek aan technische functies maakt de Key C NFC goedkoper dan andere Yubico-beveiligingssleutels. De sleutel kost inclusief btw 35 euro en is alleen te koop in het blauw. De Yubikey 5C NFC is dertig euro duurder. Yubico verkoopt de Key NFC ook als een usb-a-versie, die kost 30 euro. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.