Management

Software-ontwikkeling
windows

Nieuwe versie Exchange Server Microsoft uitgesteld tot 2025

Door grootschalige aanvallen is focus verschoven.

3 juni 2022

Door grootschalige aanvallen is focus verschoven.

Microsoft heeft de nieuwe versie van Exchange Server uitgesteld naar 2025. Eén van de redenen daarvan zijn de zeroday-aanvallen waarmee de e-mailserversoftware te maken heeft. Dat meldt het bedrijf in zijn blog.

Aanvankelijk zou de nieuwe versie van de Exchange Server in 2021 al beschikbaar zijn, maar het liep anders. Doordat Microsoft geconfronteerd werd met staatshackers die het hebben gemunt op on-premises Exchange-servers is die planning van de baan, zo meldt het bedrijf.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd alle energie in beveiligingsupdates en andere maatregelen gestopt.  Er is inmiddels ook een bountyprogramma gelanceerd voor beveiligingsproblemen.

Er is inmiddels een nieuwe ‘roadmap’ bekendgemaakt voor de nieuwe versie van de Exchange Server van Microsoft. “In de eerste helft van 2024 zullen we meer details geven over naamgeving, functies, vereisten en prijzen”, zo laat het bedrijf weten.

Authenticatiemethodes

Er worden onder meer moderne authenticatiemethodes toegevoegd aan de Exchange Server-omgevingen. Exchange Server 2019 zal volgend jaar TLS 1.3 ondersteunen.

Microsoft heeft momenteel zijn handen vol aan security-problemen. Het bedrijf erkende eerder deze week Office-beveiligingsprobleem waarvoor momenteel geen patch beschikbaar is, maar waarvoor nu wel enige hulp wordt geboden. Kwaadwillenden kunnen deze zeroday kwetsbaarheid benutten om eigen code uit te voeren door een malafide document externe code te laten aanroepen. Microsoft biedt beheerders een workaround, maar dekt daarmee niet alle aanvalsroutes af.

Lees meer over
1
Reacties
Rody Klop 07 juni 2022 13:08

Er is iemand wakker geworden bij MS. Als de kwaliteit van de updates ook weer omhoog gaan, word ik voorzichtig positief.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.