Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe studiebeurs voor studenten HBO-ICT die op drempels stuiten

Software-investeerder Main Capital Partners is samen met de Haagse Hogeschool een studiebeurs gestart voor studenten HBO-ICT die door persoonlijke omstandigheden extra drempels ondervinden bij het afronden van hun opleiding. De beurs is specifiek gericht op studenten die de richting Software Engineering kiezen.
Geld voor onderwijs
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Main en de Haagse Hogeschool willen met de studiebeurs studenten helpen om gemakkelijker en sneller hun diploma te halen. “Wij zien regelmatig dat gemotiveerde studenten vertraging oplopen door hun persoonlijke situatie. Vaak gaat het om studenten die naast hun studie veel moeten werken om rond te komen. Studenten met een kwetsbare thuissituatie vallen daardoor toch eerder uit", legt Sandra van Steenvelt, opleidingsmanager HBO-ICT van de Haagse Hogeschool, uit.

Tekort aan IT'ers

Die uitval is niet alleen voor betrokken individuen erg, maar ook voor de markt. Doordat er een groot tekort aan softwareontwikkelaars is, blijft nieuwe aanwas hard nodig. "De arbeidsmarkt kan zich geen uitval veroorloven, al het potentiële talent is hard nodig. Gebrek aan financiële middelen of het ontbreken van relevante contacten in de directe omgeving kunnen een rol spelen. Daarom willen wij studenten ondersteunen met behulp van ons kapitaal en ons netwerk", licht Main-CEO Charly Zwemstra toe.

Van Steenvelt benadrukt dat een beurs de problemen van deze studenten niet zal oplossen, maar dat het wel kan helpen om de inkomsten te stabiliseren, waardoor studenten meer tijd aan de opleiding kunnen besteden. "Daarnaast is de toegang tot een professioneel netwerk een belangrijke opstap.”

Met mentoring

Eerstejaars studenten kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de beurs, die bestaat uit een financiële bijdrage van maximaal 12.000 euro per jaar. Maar slechts een beperkte groep wordt daadwerkelijk uitgekozen: de bedoeling is dat de studiebeurs aan drie nieuwe studenten per jaar verschaft wordt. De beurs loopt dan vanaf het tweede collegejaar tot hun afstuderen. 

Naast een financiële bijdrage krijgen de studenten ook een vaste mentor uit het netwerk van softwarebedrijven van Main. Dat zijn bijvoorbeeld KING Software, de Enovation Group en Qics.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in