Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Outlook bijna klaar

Microsoft staat op het punt de nieuwe Outlook-mailclient vrij te geven in het Windows Insiders-testprogramma. Project Monarch - zoals de codenaam luidt voor de nieuwe Outlook-client - trekt het uiterlijk en de functionaliteit van de software gelijk voor Windows, Mac en de web-versie. Verder zijn er enkele nieuwe eigenschappen toegevoegd.
Nieuwe Outlook 2022
© Tero Alhonen (@teroalhonen)
Tero Alhonen (@teroalhonen)

Aan Project Monarch of One Outlook, zoals het project ook wel werd genoemd, is al meer dan een jaar gewerkt. Het doel was lastiger te bereiken dan aanvankelijk werd ingeschat, zo lijkt het. Volgens ingewijden die ZDNet sprak, stond het testprogramma met Windows Insiders al voor begin april op de planning, maar is dit nog steeds niet gestart. Ook zouden de clients voor de verschillende platformen al maanden intern worden getest.

Toch is de nieuwe software al wel te downloaden, ontdekte Windows Central. De eerste ervaringen duiden erop dat er wat functionaliteit betreft niet veel is veranderd. De nieuwe software ziet er uit als de versie die we kennen van Outlook.com. Er zijn enkele nieuwe functies aan de 'ribbon' toegevoegd zoals de mogelijkheid bewaaropties in te stellen. Verder neemt het nieuwe Outlook vrijwel alle instellingen automatisch over van het oude Outlook. Waar dat niet automatische gaat, is het makkelijk te regelen in het instellingenvenster.

Volgens de ingewijden die ZDNet sprak, is het de bedoeling bij de eerstvolgende 'feature'-update van Windows 10 en Windows 11 het nieuwe Outlook als optie aan te bieden. Dit zou dan functioneren naast de ingebouwde Mail- en Calender-app. Microsoft wil gebruikers dus voorlopig niet dwingen om over te stappen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in