Nieuwe OpenOffice onder vlag Oracle

7 juni 2010
Er is een nieuwe versie beschikbaar van OpenOffice, het open sourcealternatief van de softwaresuite van Microsoft. Voorheen gaf Sun deze software uit, nu gebeurt dat door Oracle (dat Sun overnam).

De nieuwe versie is getooid met versienummer 3.2.1 en de software is waar nodig voorzien van bugfixes en verbeteringen voor beveiligingslekken. Op meer cosmetisch gebied zijn er nieuwe grafische elementen die de overgang naar Oracle moeten markeren.

Het gaat om de halfjaarlijkse micro release, die zoals gebruikelijk bugs oplost. De versie die nu is verschenen, is daarnaast bijzonder omdat het de eerste versie is onder de nieuwe hoofdsponsor, Oracle. Dat is onder andere te zien aan een nieuw logo en een nieuw startcentrum, de module van waaruit de onderdelen van de suite worden aangeroepen.

De organisatie raadt gebruikers wel aan om zo snel mogelijk te upgraden, dit in verband met de veiligheids-verbeteringen die in de programmacode zijn aangebracht. De software heeft een omvang van 132 MB, indien de gebruiker reeds beschikt over de Java Runtime Environment (JRE). Ontbreekt deze, dan dient een wat grotere versie (van 146 MB) te worden gedowndload. De genoemde groottes hebben betrekking op de Windows-versie van de software.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.