Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe journal moet IT-onderzoek meer zichtbaar maken

De International Federation for Information Processing (IFIP) komt met een digitaal wetenschappelijk magazine om de papers die in de werkgroepen en technische committees worden gemaakt en besproken zichtbaar te maken. De eerste editie met daarin zes papers van drie verschillende technische commissies is inmiddels beschikbaar.
Boeken
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

IFIP is het international verband van ICT-professionals en heeft een sterk wetenschappelijk karakter. Het verband bestaat uit tientallen werkgroepen en technische committees. Het onderzoek dat in deze werkgroepen en technische committees wordt gedaan en besproken wordt nu samengebracht in de nieuwe digitale journal IFIP Select.

Niet louter gebundeld

Volgens hoofdredacteur Jan Pries-Heje worden de bijdragen niet louter gebundeld. “We hebben de auteurs van elke paper ook gevraagd om twee tot drie pagina’s additionele informatie en discussie te leveren over de praktische bijdrage van hun onderzoek. Omdat IFIP Select een digitaal magazine is, leveren we ook links naar het originele paper en naar extra informatie hoe het onderzoek kan worden toegepast of hoe het de praktijk kan beïnvloeden”, zegt Pries-Heje in een toelichting op de website van IFIP.

Door de journal digitaal aan te bieden hoopt IFIP het bereik van de journal aanzienlijk te vergroten. “De informatie kunnen de IFIP ledenorganisaties (zoals de KNVI in Nederland, red.) op hun website en socialmediaplatformen publiceren”, zegt vice-president Kai Rannenberg van IFIP. Hij is ook voorzitter van de het Publication Committe van IFIP.

In de eerste editie van de journal staan zes papers van de TC3 (Education), TC8 (Information Systems), TC9 (ICT and Society) en TC13 (Human-Computer Interaction). Doel is om de volgende edities in het derde kwartaal van 2019 te laten verschijnen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in