Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe CEO KPN komt van Belgische Proximus

KPN heeft Dominique Leroy aangesteld als de nieuwe CEO. Ze volgt Maximo Ibarra op die naar Het Italiaanse Sky vertrekt.
Dominique Leroy
© CC BY SA 4.0 - Wikimedia
CC BY SA 4.0 - Wikimedia

Leroy is nu CEO van Proximus, een van de Belgische telecomaanbieders. Ze treedt aan in haar nieuwe functie op 1 december. Ibarra vertrekt officieel per dezelfde datum.

Leroy is 54 en gaf inmiddels 4 jaar leiding aan Proximus. Daarvoor had ze een lange carrière bij Unilever waar ze in 1991 in dienst trad. Bij Unilever vervulde ze diverse managementfuncties. Naast haar functie als bestuursvoorzitter van Proximus is Leroy ook commissaris bij Ahold Delhaize, niet-uitvoerend directeur van glasfabrikant Saint-Gobain en voorzitter van de adviesraad van de Solvay Brussels School of Economics and Management. Ze heeft ook nog ziiting in het International Business Council van het World Economic Forum.

President-commissaris Duco Sickinghe zei tegen ANP dat het een voordeel was dat Leroy nu in een heel vergelijkbare functie actief is zodat goed kon worden beoordeeld of haar aanpak en stijl van leiding geven zou passen bij de KPN-cultuur. Hij benadrukt dat Leroy de door Ibarra ingezette strategie ondersteunt.

Flinke loonsverhoging voor Leroy

Leroy verdient als bestuursvoorzitter bij KPN 935.000 euro salaris per jaar. Daarna komt ze nog in aanmerking voor bonussen die niet nader zijn benoemd. Ibarra verdiende vorig jaar net geen 1,5 miljoen euro aan salaris en bonussen. Leroy verdiende bij Proximus 523.000 euro basissalaris. De belgische regering hanteert als grootaandeelhouder bij het telecombedrijf een loonplafond.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in