Innovatie & Strategie

Juridische zaken
vrouwe justitia

Nieuw hoofdstuk patentgeschil Facebook en BlackBerry

Telefoonfabrikant zou schuldig zijn aan 'inbreuk op patenten' van het technologiebedrijf.

 

Vrouwe Justitia © CC0 Pixabay,  AJEL
5 september 2018

Telefoonfabrikant zou schuldig zijn aan 'inbreuk op patenten' van het technologiebedrijf.

 

Facebook daagt BlackBerry voor de rechter vanwege 'inbreuk op verschillende patenten'. Volgens het internetbedrijf zou de Canadese smartphonebouwer onder andere de technologie voor het sturen van spraakberichten hebben gestolen.

Dat meldt persbureau Bloomberg. Naast de techniek achter het versturen van spraakberichten, zou BlackBerry ook andere patenten zonder toestemming gebruiken, zoals een technologie de verwerking van graphics, video en audio door een mobiel toestel verbetert. Ook de techniek die GPS-data verwerkt, is onderdeel van de zaak.

Wederom ruzie

Het geschil is een volgend hoofdstuk in een al langer durend conflict tussen de twee bedrijven over patenten. In maart van dit jaar sleepte BlackBerry vanwege vermeend patentinbreuk Facebook al voor de rechter. Toen zou Facebook door BlackBerry gepatenteerde technieken hebben gebruikt in de chatdiensten van Facebook, Instagram en Whatsapp.

Facebook stelde toen al de juridische strijd vol aan te gaan, en zette de smartphonebouwer tegelijkertijd weg als profiteur van andermans inzet en ontwikkeling. "Nu BlackBerry zelf niet meer vernieuwt, probeert het te profiteren van de innovaties van anderen", luidde toen de reactie van de internetgigant.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.