Innovatie & Strategie

Personal Tech
Microsoft Build

Niet te geloven: iTunes komt in de Windows Store

iTunes op Windows kon al wel, maar een app maakt het natuurlijk makkelijker.

© Microsoft
12 mei 2017

iTunes op Windows kon al wel, maar een app maakt het natuurlijk makkelijker.

Doorgaans werken ze moeizaam samen, Apple en Microsoft. Maar nu komt dan toch iTunes als app beschikbaar in de Windows Store.

Het bijzondere daaraan is, dat Apple zich moet onderwerpen aan de ontwerpregels die Microsoft stelt. Dat is iets wat zeker bij Apple altijd moeilijk ligt, omdat het heel eigen - en hoge - eisen stelt aan de beleving van klanten van zijn producten.Ook op technisch vlak ligt er vaak wat pijn, omdat Apples platform technisch anders in elkaar steekt dan dat van Microsoft. Maar die verschillen hebben Apple en Microsoft dus weten te overbruggen.

Veel details zijn verder niet vrijgegeven, behalve dan dat de app de volledige iTunes-ervaring zal bieden, inclusief Apple Music en de iTunes Store. De app komt eind dit jaar beschikbaar.

Voor Microsoft is dit een belangrijke annoncering. het is met zijn appwinkel stukken minder succesvol dan concurrenten, ook al omdat het nagenoeg afwezig is in de markt voor mobiele telefonie. iTunes is en gewilde toepassinge, en de toevoeging ervan als app in de Windows Store is dan ook een opsteker voor Microsoft.

 

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Frans 12 mei 2017 11:09

Ja, want het is ook voor het eerst dat iTunes op windows beschikbaar is...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.