Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Niet storen tijdens autorijden’-functie uitgerold in iOS 11 bèta

Applegebruikers kunnen vanaf nu gebruik maken van de ‘niet storen’-functie tijdens het autorijden. De functie zit in de bèta-release van iOS 11, die is uitgekomen op woensdag. Dat meldt TechCrunch.
iPhone.
© CC0 - Pexels.com
CC0 - Pexels.com

Apple kondigde de komst van de functie aan tijdens haar developerconferentie in juni. Met behulp van deze applicatie wil het bedrijf voorkomen dat mensen gebruik maken van hun telefoon tijdens het autorijden.

Drivemode

Apple is niet het eerste bedrijf die deze applicatie voor de smartphone aanbiedt, maar wel het eerste bedrijf dat de applicatie in iOS aanbiedt. Eerdere ‘niet storen tijdens het autorijden’-apps werden alleen aangeboden in Android, schrijft TechCrunch. Zo biedt Amerikaanse telefoonprovider AT&T bijvoorbeeld DriveMode aan. Met deze functie staat de telefoon op stil maar ontvangt de gebruiker nog steeds push-notificaties van apps.

Niet volledig vergrendeld

De applicatie van Apple werkt als volgt. Als je je telefoon verbindt met Bluebooth of een USB connectie weet de app dat je in de auto zit. ‘Tijdens het autorijden hoef je niet te reageren op pushberichten’, zei de senior vicepresident van Software Engineering van Apple Craig Federighi tijdens de developersconferentie in juni.

Pushberichten laat de iPhone dus niet zien, maar de telefoon is niet volledig vergrendeld. De gebruiker heeft nog steeds toegang tot navigatie-applicaties en kan muziek afspelen. Ook kun je bepaalde contacten selecteren die je ook tijdens het autorijden berichtjes kunnen sturen. Alle andere mensen die je berichtjes sturen tijdens het autorijden krijgen een berichtje terug met daarin: ‘Ik ben aan het autorijden met ‘niet storen’ aan. Ik zie je bericht zodra ik op locatie.’ Als het om een noodgeval gaat kan degene die het bericht stuurt het bericht nogmaals sturen met ‘urgent’ in de tekst, dan komt het appje wel door de beveiliging heen.

Fietsslot

Ouders kunnen de functie instellen op de telefoons van hun kinderen die autorijden via het restrictiemenu in hun iOS-instellingen. Als passagier kun je de functie wel ontgrendelen. De officiële versie van iOS 11 wordt uitgerold in september.

Deze week kondigde KPN nog aan dat het in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een fietsslot op de markt gaat brengen dat het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen blokkeert.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in