Development

Software-ontwikkeling
kinderen programmeren

Ngi-NGN levert gastdocenten project CodeUur

© Udemy.com
6 maart 2015
Leden van ict-beroepsvereniging Ngi-NGN geven programmeerlessen op basisscholen. Het gaat om zo'n 4000 leerlingen op ruim 100 scholen die tegelijk les krijgen in programmeren.

Het project CodeUur is een samenwerking tussen scholen, het bedrijfsleven en de overheid. Het is bedoeld om jonge kinderen digitaal vaardig te maken en de principes van het programmeren bij te brengen.

Begin vandaag

Na het eerste landelijke CodeUur op vrijdagochtend, gelanceerd vanuit het Nemo Science Center door de Amsterdamse wethouder economische zaken Kajsa Ollongren, wordt het project verder uitgerold onder bassischolen en kunnen zij gratis een CodeUur aanvragen.

Tekort

Volgens de Stichting CodeUur worden kinderen nu nog onvoldoende opgeleid voor de toekomst. Tijdens het CodeUur gaan kinderen uit groep 7 en 8 dan ook de eerste stapjes zetten onder begeleiding van een programmeur. Er wordt les gegeven in het onderwijsprogramma Scratch.

“De interactie met techniek zorgt dat kinderen leren creëren in plaats van alleen maar consumeren” aldus Maarten Emons van Ngi-NGN. “Programmeren leert kinderen om zich creatief te uiten en om logisch te denken. Het is een belangrijke nieuwe taal.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.