NFC mobiel betalen pas in 2013

2 december 2011
Het 'Sixpack' consortium van Nederlandse mobieletelefonie-aanbieders en banken dat mobiel betalen met NFC wil gaan faciliteren, tilt de uitrol noodgedwongen over 2012 heen, in afwachting van toestemming van de Europese mededingingsautoriteit. T-Mobile Nederland stapt uit het consortium en doet niet meer mee.

KPN, Vodafone Nederland, ABN AMRO, ING en Rabobank gaat door met de voorbereidingen van NFC-betalen, maar gaan ervan uit tot het eerste kwartaal van volgend jaar te moeten wachten op toestemming. Het consortium heeft er vertrouwen in het groene licht te krijgen. T-Mobile stapt uit het consortium wegens twijfels of de investering wel genoeg op zal brengen.

Cees Onderwater van het programmabureau van Sixpack zei tegen NFC Times dat commerciële overwegingen geen rol spelen in het uitstel. "Ook de beschikbaarheid van NFC op telefoons, de ontwikkeling van de 'point-of sales' infrastructuur in Nederland of andere obstakels in het NFC ecosysteem, hebben er niets mee te maken. [...] Het is een zeer complex onderwerp, het is een nieuwe markt waar nog maar weinig ervaring mee is opgedaan. Ook overheden hebben er nog weinig kijk op."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.