Overslaan en naar de inhoud gaan

Netherlands Space Office komt met subsidie voor satellietdata

De waterschappen, Rijkswaterstaat, STOWA en Netherlands Space Office willen ondernemers die ideeën hebben om het gebruik van satellietdata te versnellen financieren. Bedrijven kunnen zich daarom inschrijven voor de regeling 'Innovatiegericht inkopen ruimtevaart'. Dat meldt RVO.
© Shutterstock
Shutterstock

De subsidie voor gebruik van satellietdata komt voort vanuit een vraag van de deelnemende organisaties. De hoop is gevestigd op ondernemers met plannen voor informatieproducten op basis van satellietdata, zodat de data voor de overheden ter beschikking komt.

Geautomatiseerde monitoring

De behoefte is er vooral bij waterschappen en Rijkswaterstaat. Met de satellietdata willen ze slimme en geautomatiseerde monitoring van veranderingen in hun beheersgebieden in te kunnen zetten.

Bij de organisaties is de digitale representatie van hun werkveld nu namelijk niet volledig gelijk aan de werkelijke situatie. Dat 'niet gelijk lopen' komt bijvoorbeeld door onbekend handelen van derden, verkeerde registraties of natuurlijke ontwikkelingen. Daarnaast daalt toezichtcapaciteit en gebeurt toezicht steeds meer visueel. 

Financiering

Producten met informatie, die bijdragen aan de slimme monitoring, kunnen van pas komen voor Rijkswaterstaat en de waterschappen, zodat zij sneller kunnen reageren op veranderingen in hun gebied. Bedrijven kunnen zich de komende periode inschrijven om kans te maken op financiering. Er is zo'n 480.000 euro ter beschikking gesteld. 

Meer informatie over de regeling is hier te vinden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in