Innovatie & Strategie

Netwerken
Netflix.

Netflix groeit gestaag door

Groei aantal abonnees hoger dan gedacht door analisten èn Netflix zelf

© CC0 - Pixaby.com jgryntysz
16 oktober 2017

Groei aantal abonnees hoger dan gedacht door analisten èn Netflix zelf

Netflix heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw stevig aan de weg getimmerd. De aanwas van nieuwe abonnees houdt aan en overtrof zelfs de verwachtingen van analisten. Het aandeel ging in de nabeurshandel omhoog.

De aanbieder van internettelevisie kreeg er in het derde kwartaal 5,3 miljoen klanten bij, waarvan 850.000 in eigen land. Zowel in de Verenigde Staten als internationaal was de groei van het aantal abonnees hoger dan gedacht en hoger dan waar het bedrijf zelf op rekende.
 

Eigen content

Netflix scoort met zijn focus op veel eigen televisieseries en films. Het bedrijf stak de afgelopen periode opnieuw veel geld in de productie van de zogeheten Netflix Originals en dat blijft het ook volgend jaar doen, naar verwachting zo'n 7 miljard tot 8 miljard dollar.

De omzet steeg met 33 procent tot bijna 3 miljard dollar. Onder de streep bleef 129 miljoen dollar over, tegenover 51 miljoen een jaar eerder. Voor het hele jaar rekent Netflix op een omzet van ruim 11 miljard dollar. De opbrengsten worden gestuwd door een verder groeiend klantenbestand met 6,3 miljoen abonnees in het laatste kwartaal.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.