Loopbaan

Carriere
Neelie Kroes

Neelie Kroes opent Girlsday 2016 voor 10.000 meisjes

6 april 2016
Een recordaantal van ruim 10.000 meisjes en meer dan 300 bedrijven doen mee aan de zevende editie van Girlsday, volgende week donderdag.

Om 10.00 uur op 14 april geeft oud-Eurocommissaris en StartupDelta-ambassadeur Neelie Kroes het startschot voor Girlsday 2016 in de Amsterdamse RAI tijdens de Salesforce World Tour.

Girlsday is een van de activiteiten van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes in de leeftijd van tien tot vijftien jaar te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergoten.

Tientallen activiteiten

Zo'n tienduizend meisjes gaan op Girlsday aan de slag met allerlei interessante activiteiten bij honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en –afdelingen. Daar ontmoeten ze ook vrouwelijke professionals in deze sectoren. In Arnhem gaan meisjes zelf sensoren maken terwijl meisjes in Den Haag een crisissituatie op de weg nabootsen en zo hun strategisch inzicht oefenen om deze situatie te beheersen. Andere voorbeelden van de honderden activiteiten die worden aangeboden zijn: glasvezelkabels lassen, programmeren, robots solderen en 3d tekenen.

Kick-off Girlsday 2016

De landelijke kick-off van Girlsday begint volgende week donderdag om 8.00 uur tijdens het Girlsday-programma op het ANWB Hoofdkantoor in Den Haag. De nieuwe Techniekpact-ambassadeur Ans Hekkenberg en vijf brugklasmeisjes krijgen daar om 8.30 uur een opdracht mee van Directeur Emancipatie bij OCW, Jacqueline Prins, voordat ze in een Tesla richting Amsterdam stappen: onderweg gaan zij een app testen voor duurzaam en veilig rijden. In de RAI brengen de reporters verslag uit van hun bevindingen, voordat Neelie Kroes Girlsday 2016 op spectaculaire wijze officieel voor geopend verklaart.

Partners van Girlsday 2016 zijn het ministerie van OCW, CA-ICT, TechniekTalent.nu en Jet-Net. De ANWB en Salesforce zijn de kick-off partners. Kroes gaat overigens op 1 mei aan de slag bij Salesforce als directielid. De lijst van alle deelnemende bedrijven aan Girlsday 2016 staat hier.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.