Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse blockchain-startup WordProof haalt 1 miljoen op

De Nederlandse startup WordProof krijgt 1 miljoen euro van de Europese Commissie. Het bedrijf werd uit 176 deelnemers van de pan-Europese wedstrijd gekozen als winnaar van de wedstrijd ‘Blockchains for social good’. De wedstrijd was bedoeld voor projecten die maatschappelijke problemen met blockchaintechnologie oplossen.

WordProof werkt sinds 2019 aan het terugbrengen van het vertrouwen in internet, omdat het vertrouwen in internet door onder meer fraude en fakenews afneemt volgens de initiatiefnemers. “Wij bouwen aan een universeel Timestamp Ecosysteem. Een wereldwijde standaard waarmee het mogelijk wordt de betrouwbaarheid van de inhoud op internet te controleren”, aldus Sebastiaan van der Lans, oprichter van WordProof.

Eerdere subsidies

Eerder kreeg Wordproof al voor 50.000 euro aan stimuleringssubsidie van Block.one en een lening van het Innovatiefonds Noord-Holland van 275.000 euro. De Persgroep zette eerder timestamp-technologie in om artikelen te beschermen. Met de technologie kunnen consumenten en zoekmachines inhoud controleren. Inmiddels is er voor 37 procent van alle websites wereldwijd een WordProof timestamp-plugin beschikbaar.

“Wij verwachten dat zoekmachines en sociale media op een zeker moment erkenning zullen geven aan het feit dat DPG via timestamps eigenaarschap claimt van haar artikelen. Bij doorplaatsingen kan vervolgens DPG bovenaan de zoekresultaten te zien zijn en niet een ander platform dat toevallig groter is dan de lokale ‘Indebuurt’-website,” aldus Van der Lans.

Andere lopende blockchain-projecten

Blockchain wordt op diverse plekken in Nederland nog volop onderzocht. TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) maakten in januari bekend onderzoek te doen naar een internet-gebaseerd systeem dat transacties betrouwbaar en conform Europese wetgeving opslaat in een blockchain. Daarvoor heeft het initiatief, dat de naam Sovereignty4Europe heeft, 3,3 miljoen euro aan financiering ontvangen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in