Innovatie & Strategie

Branche
geld

Nederlandse banken zetten nog meer in op fintech

ABN AMRO steekt meer geld in Tink; ING begint investeringsfonds voor fintech

© Pixabay CC0
26 oktober 2017

ABN AMRO steekt meer geld in Tink; ING begint investeringsfonds voor fintech

Twee Nederlandse banken besloten deze week hun pijlen nog meer te gaan richten op fintech. ABN AMRO steekt opnieuw geld in het Zweedse Tink. En ING richt een nieuw investeringsfonds op, speciaal bedoeld voor investeringen in fintechbedrijven.

Na een eerdere investering van 1,5 miljoen euro in mei vorig jaar doet ABN AMRO nu ook mee met de volgende investeringsronde van Tink. Hoeveel geld er dit keer met de investering is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht.

ABN AMRO en Tink halen banden aan

Tink en ABN AMRO hebben samen de app voor financieel inzicht Grip ontwikkeld, die eind 2015 op de markt werd gebracht. Sinds de introductie van de app hebben al meer dan 300.000 klanten van ABN AMRO zich aangemeld. De bank zegt ‘zeer tevreden’ te zijn over de samenwerking en verwacht samen met Tink nog meer voordelen te kunnen creëren voor zijn klanten.

Het belang in Tink van ABN AMRO’s Digital Impact Fund - het investeringsfonds van 10 miljoen euro waarmee de bank investeert in startups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten - is door de investering gelijkgebleven. Nieuwe aandeelhouders zijn onder meer de Scandinavische banken Nordea en Nordnet.

ING zet tandje bij

ING werkt al samen met zo'n 115 fintechbedrijven. Gisteren maakte het bekend een nieuw investeringsfonds te beginnen voor de fintechsector met 300 miljoen euro in kas. Dat geld is bedoeld om het tempo van innovaties in de financiële sector op te voeren. “We zien dat veranderingen op dit gebied sneller en sneller plaatsvinden. Daarom moeten we zelf ook een tandje extra bijzetten”, verklaart Benoit Legrand, die is aangesteld als topman van het fonds.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.