Development

Governance
laptop

Nederlandse API-strategie verder uitgewerkt

Publieke sector gevraagd om mee te denken. 

30 juli 2021

Publieke sector gevraagd om mee te denken. 

Kennisplatform API’s heeft de REST API Design Rules uitgebreid. Ook is er een nieuw hoofdstuk over architectuur van de Nederlandse API strategie geschreven. Dat meldt de website Digitale Overheid. Het Kennisplatform is een open platform waar overheden, marktpartijen, gebruikers en aanbieders samen kijken naar strategische en tactische vraagstukken rond het ontwikkelen van API's door de overheid en het gebruik van die API's binnen en buiten de overheid.

De REST API Design Rules is binnen de overheid inmiddels een verplichte standaard. Het Kennisplatform API heeft voor de standaard een aantal uitbreidingen geschreven en vraagt experts om feedback. Deze kan tot 30 augustus 2021 worden geleverd.

Meedenken over de status van de standaard mag ook. De vraag is de publieke sector de verplichte API Design Rules naar eigen voorkeur kan aanvullen met uitbreidingen, of dat een meer verplichtende aanpak de voorkeur heeft. 

De feedback vanuit het bedrijfsleven wordt verwerkt. Tijdens de Open Geodag en het iBestuur Congres vertelt Geonovum over de belangrijkste uitkomsten en het vervolg van de feedbacksessies.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.