Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlands softwarebedrijf MessageBird ontslaat 31% van personeel

Het Nederlandse softwarebedrijf MessageBird ontslaat een derde van het personeel. Dat komt neer op zo'n 240 werknemers. In een verklaring spreekt topman Robert Vis van de moeilijkste stap die MessageBird ooit heeft moeten zetten. Als reden voor het ontslag noemt Vis onder andere de hoge inflatie, stijgende rentes, de aanstaande recessie en een verandering in de manier waarop bedrijven worden gewaardeerd.
MessageBird
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

MessageBird levert sinds 2011 onder andere software voor chatprogramma's die bedrijven in staat stelt met klanten in contact te komen. De voorbije jaren groeide het bedrijf snel, laat Vis weten. MessageBird was vorig jaar voor het eerst in jaren weer winstgevend en ook dit jaar verwacht het bedrijf in de zwarte cijfers te blijven. Evengoed ziet het bedrijf zich genoodzaakt om in te grijpen.

 

Vis neemt in een e-mail aan de werknemers - die ook op de website van MessageBird is verschenen - de volledige verantwoordelijkheid voor de beslissingen die tot de ontslagen hebben geleid. "Het is ontzettend pijnlijk om te realiseren dat we niet konden voldoen aan onze verwachtingen om een succesvolle, langdurige carrière te bieden aan degenen die nu worden getroffen." Werknemers die moeten vertrekken krijgen een compensatie van minstens drie maanden.

MessageBird haalde vorig jaar in een investeringsronde nog 830 miljoen euro op. Vorig jaar betaalde de onderneming nog 600 miljoen dollar voor het Amerikaanse SparkPost, waardoor de verzorger van chatverkeer tussen bedrijven en hun klanten voortaan ook zakendoet met grote concerns als Disney, PayPal en The New York Times.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in