Nederlanders verslaafd aan bereikbaarheid

16 januari 2009
Bezitters van een mobiele telefoon vertonen verslavingsgedrag, blijkt uit onderzoek van Vergelijk.nl. Eén op de vijf schiet zelfs in de stress als hij zijn mobieltje vergeten is.

Product- en prijsvergelijker Vergelijk.nl deed onderzoek onder 527 respondenten, die bijna allemaal een mobiele telefoon bleken te hebben. Eén op de drie gebruikt zijn mobieltje zowel zakelijk als privé, en 5 procent heeft twee mobieltjes om zakelijke en privé-bellers te kunnen scheiden.

Meest opmerkelijk is wel, hoe belangrijk continue bereikbaarheid voor veel mobiele bellers is. 65 procent van de Nederlanders laat de mobiele telefoon dag en nacht aan staan;17 procent houdt zelfs het geluid aan tijdens belangrijke afspraken. Bij het vergeten van de mobiele telefoon schiet één op de vijf in de stress en gaat er speciaal voor terug om hem op te halen.

De meningen over het gebruik van internet op de mobiele telefoon zijn verdeeld. Zo heeft 62 procent deze optie niet en hoeft deze optie ook niet, terwijl bijna 8 procent dagelijks mobiel internet. Ruim 7 procent heeft nog geen mobiel internet, maar zou dit wel graag willen. Naast bellen en sms'en, worden de mobiele telefoons het meest gebruikt om foto's te maken (31 procent) en radio of MP3 te beluisteren (8 procent).

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.