Management

Cloud
Mobiel werken

Nederland loopt weg met virtuele werkplekken

© Shutterstock
30 juni 2014
Nederlandse werknemers hebben vaker dan collega's in omringende landen toegang tot virtuele apps en desktops.

43 procent van de Nederlandse werknemers heeft de beschikking over virtuele applicaties en desktops. Dat is relatief veel in vergelijking met Frankrijk, Engeland en Duitsland, waar slechts 23 tot 38 procent toegang heeft tot een dergelijke voorziening. De cijfers komen naar voren uit een recent onderzoek in opdracht van Citrix.

Op de vraag 'Wat is de belangrijkste reden voor het virtualiseren van apps en desktops?' geeft 58 procent van de Nederlandse respondenten aan dat dit te maken heeft met mobiel werken. Ook het verlagen van complexiteit en kosten van desktopbeheer wordt in Nederland relatief vaak genoemd als reden om te kiezen voor een virtualisatie-oplossing.

Interoperabiliteit is struikelblok

Nederlandse respondenten hebben hoge verwachtingen van werkplek-virtualisatie (VDI). Een derde van de ondervraagden ziet deze technologie als de nieuwe norm voor desktopinfrastructuur en -beheer. In Frankrijk, Duitsland en Engeland wordt VDI relatief vaker getypeerd als 'een nuttige optie' voor desktopinfrastructuur en -beheer. 6 procent doet VDI zelfs als af een 'modeverschijnsel'.
De grootste barrière voor het implementeren van virtualisatie is volgens het onderzoek de interoperabiliteit van applicaties: dit wordt genoemd door 23 procent. Prestaties, systeemvereisten, compatibiliteit van hardware, hogere kosten, trainingen en vaardigheden en onbetrouwbaarheid worden minder vaak genoemd.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 682 respondenten. Het betrof merendeels IT-beheerders (50%), maar ook IT-managers (24%), zakelijke gebruikers (18%), business-managers (6%) en C-level managers (1%) gaven hun visie.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.