Innovatie & Strategie

Blockchain
Nederland gaat blockchainsamenwerking aan met Singapore

Nederland en Singapore gaan samenwerken rond blockchain

Samenwerking komt voort uit blockchainmissie.

© CC0 Public Domain vikkaana
21 juni 2019

Samenwerking komt voort uit blockchainmissie.

Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden gaan samenwerken met Singapore op het gebied van blockchaintoepassingen. Daartoe tekenen de deelnemers vandaag een convenant binnen het programma Partners for International Business (PIB).

Voor Nederland zijn de volgende partners betrokken bij deze PIB: Rabobank, TNO, Ledger Leopard, Kryha, unchain.io en The Hague Security Delta. Ondersteunende partners zijn: ministerie van Justitie en Veiligheid, ministerie van Infrastructuur en Watermanagement, Dutch Blockchain Coalition, ICTU en Deltares.

Zowel Nederland als Singapore investeert flink in blockchaintechnologie. In een persbericht over de samenwerking stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dat Nederland voorloper is op het gebied van blockchain, Singapore is specialist in het implementeren van ambitieuze ideeën.

Singapore als smart nation

Singapore wil graag een smart nation worden en investeert flink in digitalisering. Ambassadeur Magriet Vonno zei daar eerder al over in AG Connect: “Singapore is uniek. De overheid investeert zeer veel in technologie en in FinTech. Het is een heel klein land, even groot als de Noordoostpolder, met 5,7 miljoen inwoners. Maar wel met een bbp dat hoger is dan dat van Nederland. Men beseft daar dat het bij industriële golven altijd zo is gegaan dat je wint als je vooroploopt met de juiste technologie.”

Vonno zei vorig jaar maart al dat Nederland en Singapore elkaar aanvullen als het gaat over blockchain. “Nederland is zeer sterk in blockchainontwikkelingen. Er zijn bijvoorbeeld diverse testbeds van de TU Delft en TNO met al werkende toepassingen. Daarin lopen wij voor.” En dat kan zeer aantrekkelijk zijn voor Singapore. En voor Nederland.

De samenwerking komt voort uit een blockchainmissie van november 2018. Toen bezocht een groep Nederlandse bedrijven en publieke instellingen het Singapore FinTech Festival.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.