Innovatie & Strategie

Blockchain
Singapore als blockchainhub

Singapore als blockchainhub biedt voordeel voor Nederland

Samenwerken op gebied van blockchain kan "zeer aantrekkelijk zijn."

© CC0 Public Domain vikkaana
16 maart 2018

Als het moet, kan ‘onze vrouw in Singapore’ ambassadeur Margriet Vonno op drie verschillende manieren uitleggen hoe blockchaintechnologie werkt. En dat moet steeds vaker. Diverse collega’s bij het ministerie van Buitenlandse Zaken vroegen haar dat eens even aan hen uit te leggen, toen zij toch een week in Nederland was voor de jaarlijkse ‘terugkomdag’ van alle Nederlandse ambassadeurs.

Ze is sinds augustus ambassadeur in Singapore. Tot haar grote genoegen, want Vonno heeft veel interesse in technologie. “Singapore is uniek. De overheid investeert zeer veel in technologie en in FinTech. Het is een heel klein land, even groot als de Noordoostpolder, met 5,7 miljoen inwoners. Maar wel met een bbp dat hoger is dan dat van Nederland. Men beseft daar dat het bij industriële golven altijd zo is gegaan dat je wint als je vooroploopt met de juiste technologie.”

En nu lijkt het erop dat blockchain die technologie is. Dat biedt kansen voor Nederland, verwacht Vonno. “Nederland is zeer sterk in blockchainontwikkelingen. Er zijn bijvoorbeeld diverse testbeds van de TU Delft en TNO met al werkende toepassingen. Daarin lopen wij voor.” En dat kan zeer aantrekkelijk zijn voor Singapore. En voor Nederland.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!