Henk Kamp

Nederland achter Bill Gates aan naar groene energie

Akkoord van Parijs wordt makkelijker haalbaar

© Rijksoverheid/Arenda Oomen,  Arenda Oomen
5 oktober 2016

Akkoord van Parijs wordt makkelijker haalbaar

Nederland is toegelaten tot de groep van landen die de komende vijf jaar hun investeringen in innovaties op energiegebied willen verdubbelen. De club, de zogeheten Mission Innovation, wordt bij de zoektocht naar schone energie en energiebesparing onder meer financieel gesteund door Bill Gates.

De oprichter van Microsoft en filantroop is al langer bezig met het milieu en met manieren om energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken woensdag. Gates investeert een deel van zijn vermogen in het bedrijf Aquion Energy, dat een milieuvriendelijke accu aan het ontwikkelen is.

Door te zoeken naar nieuwe snufjes op energiegebied helpen de landen de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs na te komen. Daarin is afgesproken om de temperatuur niet meer dan twee graden te laten stijgen en de uitstoot van vervuilende broeikasgassen verder te beperken.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) vindt dat het kleine Nederland baat heeft bij goede internationale samenwerking. De toelating tot Mission Innovation helpt om "de ambities op klimaatgebied kosteneffectief te realiseren, onze kennis en concurrentiepositie te versterken en Nederlandse oplossingen te positioneren in een sterk geglobaliseerde energiemarkt’’, aldus de minister.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.