'Nederland aantrekkelijk voor R&D-bedrijven'

30 maart 2016
Nederland is van de ontwikkelde Europese landen het meest aantrekkelijk om er een onderneming te vestigen. Ons land is met name aantrekkelijk voor R&D-bedrijven.

Buitenlandse bedrijven zijn in Nederland aanzienlijk goedkoper uit dan in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië, meldt KPMG in een vandaag gepubliceerd onderzoek.

Vooral voor bedrijven die actief zijn in onderzoek en ontwikkeling is ons land aantrekkelijk vanwege fiscale stimuleringsmaatregelen. Dat Nederland goed scoort in het onderzoek is volgens KPMG een belangrijk signaal naar buitenlandse bedrijven die in deze tijd het accent leggen op kosten. Overigens komt er wel steeds meer kritiek op deze vorm van legale belastingontduiking, die onder meer wordt toegepast door Google, IKEA en Amazon.

Goedkope elektriciteit en lage belastingtarieven

KPMG keek onder meer naar de kosten voor huisvesting, arbeid, transport, energie en de fiscale kosten. Nederland is relatief voordelig als het gaat om de belastingen op zakelijk onroerend goed, het tarief voor elektriciteit en de vennootschapsbelasting, aldus het advies- en accountantsbureau.Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.