Nederland 3e op wereldranglijst malware-gastlanden

19 mei 2011
Van alle malware op internet is bijna 12 procent afkomstig van sites die in Nederland worden gehost. Daarmee staat Nederland - na de VS en Rusland - op de derde plaats van de wereldranglijst van landen met sites die malware ‘hosten’.

De tien grootste ‘gastlanden’ zijn tezamen goed voor 89 procent van alle malware op internet. Het overgrote deel van deze malware staat op gehackte sites. Een en ander komt naar voren uit de eerste kwartaalreportage van Kaspersky Lab, dat software ontwikkelt en vermarkt voor het bestrijden van malware. De rapportage is gebaseerd op meldingen door gebruikers van Kaspersky-producten.

Duitsland doet het beter
In Rusland en Oman lopen gebruikers het meeste risico op een infectie via internet. Bijna de helft van alle computers in deze landen kreeg in de eerste maanden van dit jaar een online aanval voor de kiezen. Andere landen waar gebruikers een grote kans lopen op aanvallen via internet zijn Irak, Armenië, Azerbeidzjan en Kazachstan.

De veiligste landen om op internet te surfen zijn Japan, Servië, Tsjechië, Luxemburg en Duitsland. Dat laatste land blijkt ook relatief succesvol in het tegengaan van verspreiding malware. Zo waren er in vergelijking met het laatste kwartaal van 2010 ruim 3 procent minder internetaanvallen uit Duitsland afkomstig. Hetzelfde geldt overigens voor China.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.