Overslaan en naar de inhoud gaan

Musk stopt als CEO Twitter zodra opvolger gevonden is

Elon Musk zegt af te treden als topman van Twitter als hij een opvolger heeft gevonden. "Ik neem ontslag als CEO zodra ik iemand vind die zo dom is om de baan aan te nemen. Daarna zal ik alleen de software- en serverteams leiden", twittert hij.
Elon Musk
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

De Amerikaanse nieuwszender CNBC meldde dinsdag op basis van bronnen rond het bedrijf al dat Musk actief op zoek is naar een nieuwe CEO voor de berichtendienst. Musk vroeg Twitter-gebruikers in een peiling onlangs of hij moest vertrekken als topman bij Twitter, dat hij eind oktober voor 44 miljard dollar kocht. Een meerderheid van de mensen die de peiling invulde gaf aan dat de miljardair moest aftreden.

Dat hij nu zegt dat hij ontslag neemt als CEO, is geen verrassing. In november zei hij al dat hij zoekt naar iemand die de dagelijkse leiding over Twitter in handen krijgt, maar die persoon was tot nu toe niet gevonden.

Chaos bij Twitter

Sinds Musk Twitter overnam heerst er chaos bij het socialemediabedrijf. Musk ontsloeg meer dan de helft van het personeel, liet een nieuwe versie van de abonnementsdienst introduceren die tot misbruik leidde, zocht ruzie met Apple en zag veel adverteerders zich voorlopig terugtrekken.

Ook besloot hij links naar concurrerende diensten te verbieden op Twitter, om amper een dag later op die beslissing terug te komen. Concurrent Mastodon, dat voor de overname van Twitter door Musk zo'n 400.000 actieve gebruikers had, is naar 2,5 miljoen gebruikers gegroeid.

Kritische beleggers in autofabrikant Tesla riepen Musk al op om op te stappen als hoogste bestuurder van Twitter, omdat het recent overgenomen social networkbedrijf te veel van zijn aandacht opslokt. Musk is ook topman van Tesla, waardoor aandeelhouders van die producent van elektrische auto's steeds bezorgder werden over de tijd en energie die Twitter van hem vergt. Daarnaast is de beurskoers van Tesla de laatste tijd flink gedaald.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in