Overslaan en naar de inhoud gaan

Musk beschuldigt Twitter van tekortkomingen in beveiliging

Tesla-topman Elon Musk probeert met een nieuw argument via de rechter onder de overname van Twitter uit te komen. Donderdag voegde hij de verklaring van een klokkenluider over tekortkomingen in de beveiliging van Twitter tegen hackers toe aan zijn eerder ingediende rechtbankdocumenten.
Elon Musk
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Musk, die dit voorjaar 44 miljard dollar bood voor het socialemediabedrijf, probeert sinds juli onder de koop uit te komen. Twitter zou te weinig echte mensen onder de gebruikers hebben en te veel bots, stelde de multimiljardair eerder al.

Een verklaring van een klokkenluider, die dinsdag in de Amerikaanse Senaat een verklaring aflegde over de beveiligingstekortkomingen en andere privacykwesties van het platform, is donderdag door het juridische team van 's werelds rijkste man toegevoegd aan de rechtbankdocumenten. "Deze onthullingen maken onmiskenbaar duidelijk dat Musk - om tal van redenen - het volledige recht heeft om bij de overname weg te lopen", schrijven zijn advocaten.

Stemming aandeelhouders

Twitter probeert Musk juist via de rechter te dwingen de overname door te zetten. Eerder deze week stemden aandeelhouders van het bedrijf nog vóór een overname door Musk. Het bod dat Musk eerder deed bedraagt 54,20 dollar per aandeel. De koers van Twitter beweegt nu rond de 42 dollar per aandeel. De rechtszaak tussen Musk en Twitter staat voor oktober gepland.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in