Overslaan en naar de inhoud gaan

MST-ziekenhuis in Enschede kampte met ict-storing

Ziekenhuis MST in Enschede heeft alle operaties van in elk geval vrijdagochtend moeten uitstellen omdat er een ict-probleem is. Een woordvoerster bevestigt een bericht hierover van regionale media.
ziekenhuis
© CC0 - Flickr
CC0 - Flickr

- Update 13:00 uur: Ziekenhuis MST in Enschede heeft het ict-probleem verholpen dat de instelling vrijdag vanaf 07.00 uur tot kort na het middaguur platlegde. Alle 27 operaties van deze ochtend moesten worden uitgesteld. Er worden snel nieuwe afspraken gemaakt, aldus een zegsvrouw van het hospitaal.

De artsen konden bijvoorbeeld de dossiers van de patiënten niet inzien. Het ziekenhuis was ook niet via de vaste telefoons te bereiken. De patiëntveiligheid is volgens de woordvoerster niet in gevaar geweest.

- Origineel bericht

De artsen kunnen bijvoorbeeld de dossiers van de patiënten niet inzien. Het ziekenhuis is via externe lijnen ook niet via de vaste telefoons te bereiken, al kan er intern wel onderling worden getelefoneerd.

Om hoeveel uitgestelde operaties het gaat, meldt het ziekenhuis niet. Wel benadrukt de zorginstelling dat de patiëntveiligheid niet in het geding is en noemt de kwestie "heel vervelend" voor de mensen die een operatie verwachtten.

Geen aanval op ict

Tegenover Tubantia meldt het ziekenhuis bij monde van woordvoerder Selma Hoekstra dat het niet verwacht vóór 11:00 vanochtend de problemen te hebben verholpen. Ook op de vraag wat de oorzaak van de problematiek is, heeft het ziekenhuis nog geen antwoord, al geeft Hoekstra aan het regionale nieuwsblad aan niet te denken aan een 'aanval van buiten op de ict'.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in