Innovatie & Strategie

Apps
Virtual Reality

Mozilla neemt afscheid van Firefox VR-browser

Code opgenomen in de VR-browser Wolvic van Igalia.

© Shutterstock SofikoS
4 februari 2022

Code opgenomen in de VR-browser Wolvic van Igalia.

Na vier jaar ontwikkeling trekt Mozilla de stekker uit de ontwikkeling van Firefox Reality, de browser bedoeld voor gebruik op hardware van onder meer Oculus.

Mozilla heeft besloten dat het tijd is de technologie onder te brengen in andere ontwikkelaarsgemeenschappen, "zodat het kan blijven groeien en bijdragen aan de ontwikkeling van het web zoals WebAssembly, Rust en Servo." Mozilla weet al dat de code onderdeel gaat uitmaken van de VR-browser Wolvic, die producent Igalia volgende week al wil uitbrengen.

Volgens Mozilla gaat Igalia met de ontwikkeling verder met de principes waarmee Firefox Reality is opgezet, namelijk een opensourcebrowser met veel respect voor privacy.

Tijdelijk minder functionaliteit

De nieuwe browser zal beschikbaar komen voor hardware van Oculus, voor Huawei VR Glass, Vive, Pico, Lynx en meer. De Wolvic-browser zal nog niet over alle eigenschappen beschikken die Firefox Reality nu heeft. De samenvoeging van de technologie van beiden is nog niet afgerond. De Firefox Reality browser zal echter de komende weken verdwijnen uit de app stores van Viveport, Oculus en Daydream.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.