Overslaan en naar de inhoud gaan

Moskou verwerpt waarschuwing VS over Russische cyberaanvallen

De Russische regering verwerpt de waarschuwing van de Amerikaanse president Joe Biden dat Rusland cyberaanvallen kan gaan uitvoeren op bedrijven als vergelding voor de harde westerse sancties vanwege de oorlog in Oekraïne. Volgens het Kremlin laat Rusland zich niet in met "banditisme".
Dmitri Peskov
© Shutterstock
Shutterstock

Biden zei maandag dat er informatie van de inlichtingendiensten is dat Moskou naar manieren kijkt om cyberaanvallen uit te voeren op Amerikaanse ondernemingen. Hij drong er dan ook bij bedrijven op aan de cyberverdediging onmiddellijk te versterken.

Maar volgens Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov is daar geen sprake van. "De Russische federatie, in tegenstelling tot veel westerse landen, doet niet aan banditisme op staatsniveau." Rusland is al vaker beschuldigd van cyberaanvallen op de Verenigde Staten en andere landen, maar dat wordt steevast ontkend door Moskou.

Volgens het Witte Huis lopen bedrijven die actief zijn met belangrijke infrastructuur risico om doelwit te worden van cyberaanvallen. De Amerikaanse overheid zegt tot dusver nog geen signalen te hebben gezien van grote Russische cyberaanvallen op infrastructuur of overheidsinstellingen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in