Personal Tech
laptops

Minder laptops, pc’s en tablets verkocht in Nederland

Meer consumentenelektronica over de toonbank, maar minder laptops, pc's en tablets

© Pixabay
17 augustus 2016

Meer consumentenelektronica over de toonbank, maar minder laptops, pc's en tablets

In het tweede kwartaal werden er in Nederland iets meer IT-producten verkocht aan consumenten, maar het aantal laptops, pc's en tablets dat over de toonbank ging nam juist af.

Dat blijkt uit gegevens van GfK dat de verkopen van Technical Consumer Goods (TCG) in 41 landen in kaart heeft gebracht. In Nederland liet de markt voor Technical Consumer Goods liet in het afgelopen kwartaal een bescheiden stijging zien van 2,1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015.
 

Ook voor IT-producten voor consumenten liet het tweede kwartaal van 2016 een lichte stijging zien, en wel van 2 procent. Traditionele pc's - het tweede grote segment in deze sector - liet echter een bescheiden daling zien. De verkoopcijfers van laptops en tablets daalden eveneens licht met respectievelijk 1,2 procent en 2,3 procent. Andere productgroepen, zoals toetsenborden, netwerkcamera's en monitoren, lieten dubbele groeicijfers zien.

Telecomproducten in de lift

In het tweede kwartaal van 2016 steeg de verkoop van telecomproducten aan consumenten in ons land met 3,3 procent in vergelijk met hetzelfde kwartaal van 2015. De productgroepen 'core wearables' en 'headsets' lieten de meeste groei zien met respectievelijk 140 procent en 29,3 procent. De verkopen van de grootste productgroep binnen telecom - smartphones - lijken volgens GfK te stabiliseren met een groei van 2,5 procent.

De GfK-rapporten over alle 41 deelnemende landen zijn hier te vinden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.