Microsofts Bing zoekt preciezer dan Google

10 februari 2011
Het zal Google niet lekker zitten nadat het vorige week Microsoft beschuldigde van het kopiëren van Googles zoekresultaten: Microsofts Bing blijkt zijn gebruikers bruikbaardere links voor te schotelen dan Google.

Dat constateert Experian Hitwise uit cijfers over het gedrag van 25 miljoen bezoekers van 1 miljoen websites. Bij Bing en Yahoo! Search dat ook gebruik maakt van de zoekmachine van Microsoft, leidt 81 procent van de uitgevoerde zoekopdrachten tot het doorklikken naar een website. En voor Google is dat 65 procent.

Google heeft niet publiekelijk gereageerd op dit nieuwsfeit. Maar het gat is voldoende groot om zich zorgen over te maken, als dat in volgende metingen bevestigd wordt. Experian Hitwise constateerde het verschil zowel in december 2010 als in januari 2011. Als Bing inderdaad bruikbaardere resultaten retourneert op zoekopdrachten dan Google, zal dat zeker effect krijgen op de populariteit van de rivalen.

Google nog op comfortabele voorsprong
Google is nog wel met afstand de meest gebruikte zoekmachine. 68 procent van de zoekopdrachten wordt ingetikt bij Google, en 27,5 procent bij Bing of Yahoo! Search. De rest wordt afgehandeld door zo’n 70 andere zoekmachines. Van december op januari zag Google wel een afkalving van 2 procent, terwijl Bing en Yahoo! Search opgeteld 6 procent meer zoekopdrachten verwerkten; waarbij Yahoo! Search nog wel goed is voor iets meer dan de helft, maar wel een afkalving van 4 procent zag.

Google beschuldigde Microsoft vorige week van het na-apen van zijn innovaties, nadat bleek dat Bing bij de presentatie van zoekresultaten mede kijkt naar wat Google doet. Wat er ook van die beschuldiging zij - na-apen leidt nooit tot betere resultaten dan het origineel. Microsoft doet dus kennelijk zelf ook iets goed bij de ontwikkeling van het zoekalgoritme in Bing.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.