Beheer

Infrastructuur
Microsoftmedewerkers sliepen in datacenters tijdens pandemie

Microsoftmedewerkers sliepen in datacenters tijdens pandemie

Sommige medewerkers waren bang niet meer thuis te komen door wegversperringen.

Datacentergang in het NorthC datacenter © NorthC
16 juni 2021

Sommige medewerkers waren bang niet meer thuis te komen door wegversperringen.

Tijdens de top van de Covid-19-pandemie sliepen Microsoftmedewerkers in datacenters omdat ze bang waren dat wegen afgesloten zouden worden. Dat zegt een Microsoftdirecteur in gesprek met de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Hoeveel medewerkers in datacenters hebben geslapen en op welke locaties, zegt ze niet.

"Ik heb geweldige verhalen gehoord over mensen die daadwerkelijk in datacenters sliepen", Kristen Roby Dimlow, corporate vicepresident bij Microsoft. "In sommige landen was er een enorme lockdown. We gaven onze eigen medewerkers daarom de keuze om in het datacenter te slapen omdat ze bang waren dat ze vast zouden komen te zitten bij een wegversperring in een poging naar huis te gaan."

In een eerder interview zei Noelle Walsh, corporate vicepresident voor de cloud en innovatie groep van Microsoft, dat medewerkers van het bedrijf wel vanaf huis konden werken als ze bang waren om naar locatie te komen. En het bedrijf gaf werknemers alternatief vervoer als ze niet met de bus wilden komen. Ze konden ook in hotels verblijven. “In sommige gevallen moesten we het werk omgooien, dag en nacht, om het werk gedaan te krijgen binnen hetzelfde schema”, zei ze toen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
JF CHIVRACQ 18 juni 2021 04:24

Woaw, groot Nieuws!, => in NL en andere Landen (EU) ook..., tijdens al die Avondklok tijden... => Niks bijzonders...

Maar "Ze konden ook in hotels verblijven." => Dit is wel BS, sorry...! (BS = Bullshit...)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.